Домашно лечение на кървящи хемороиди

Има начини да се справите с кървящите хемороиди у дома. За да бъде успешно обаче домашното лечение, трябва да бъдете упорити и стриктни в прилагането на следните методи:

Вземайте Гореща Вана 3 Пъти На Ден За 15-20 Минути
Ако нямате вана у дома, можете да използвате достатъчно голям леген, в който да седнете, след като сипете няколко сантиметра вода в него и я смесите с 2-3 супени лъжици морска сол. Количеството сол, необходимо за ваната, е 1 чаена чаша.

Повлияйте Кървящите Хемороиди С Компрес С Лед
Компресът с лед ще намали подуването и болката. Ледът не трябва да се прилага директно, затова го увийте в плат. За да не се получи обратен ефект, задържайте леда за не повече от 5 минути. Можете да повторите, след като изчакате няколко минути кожата да се позатопли.

Колкото И Да Сърби, Стискай Зъби
В никакъв случай не се поддавайте на желанието да се почешете, когато страдате от хемороиди, защото това ще доведе до сериозни усложнения, съпътствани от силна болка. Много е важно с какво и как се бършете. Тоалетната хартия задължително трябва да е мека и дори да бъде навлажнена, за да не нараните мястото допълнително и възпалението да се задълбочи.

Медикаменти За Намаляване На Кървенето
Добро решение при такива случаи е употребата на Хеморрел – посетете магазина ни и поръчайте още сега!

Промяна В Начина Ви На Живот За Справяне С Кървящите Хемороиди
Включете фибри в диетата си, за да подобрите работата на червата си. Най-много фибри се съдържат в плодовете и зеленчуците, както и в пълнозърнестите храни като елда, булгур и кафяв ориз.
Пийте много течности – предимно вода и билкови чайове.
Създайте си редовен навик за ходене по голяма нужда, като не напрягате червата, а оставяте перисталтиката на червата да си свърши работата.
Правете физически упражнения и ходете повече пеша, за да намалите напрежението.
Натискът върху хемороидите се увеличава при продължително седене, затова избягвайте заседяването.
Когато седите използвайте възглавница във формата на поничка, т.е. с дупка в средата, за да не се оказва натиск върху засегнатата от хемороиди зона. Ако обаче не седнете в правилна позиция ефектът може да бъде обратен. Ако кървенето се засили прекратете използването на този вид възглавници.
Борбата с хемороидите е мъчителна и доста продължителна и ако след като се излекувате от тях се върнете в режима, в който сте били преди това, хемороидите рано или късно ще се появят отново. Затова е важно да включите в начина си на живот физически упражнения, прием на минимум литър и половина вода на ден, увеличаване консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, както и намаляване на месото и сладките изкушения.

Продуктите Хеморрел предлагат изключително ефикасно решение на проблема хемороиди. Както при възпалени и обострени състояния, така и за профилактика. Повече за Хеморрел вижте ТУК!

Интересно:
Не пропускай!