Начини за облекчаване и лечение на хемороиди у дома

Хемороидите са увеличени кръвоносни съдове и се разделят на два вида – вътрешни и външни. Причината за тяхната поява е повишеното налягането в ректалните и тазовите вени, което от своя страна води до стомашно-чревни спазми, диария, а също и запек. Ако страдате от хемороиди, ще забележите следи от кръв в тоалетната чиния или по тоалетната хартия – това е най-често срещаният симптом на това заболяване. Други причини за възникването на хемороидите са притискането по време на бременност, наднормено тегло, както и вдигане на тежки предмети.

Ако страдате от хемороиди в начална фаза, има два начина, по които да опитате да се справите у дома. Ето и кои са те:

Използвайте Натурални Средства

Облекчете болките, паренето, сърбежа и другите неприятни симптоми на хемороидите с гореща баня. Можете да седнете във ваната или да напълните леген с малко топла вода (няколко сантиметра), където да седнете, като във ваната трябва да сипете една чаена чаша английска сол, а за водата в легена са необходими 2-3 супени лъжици.

Друг начин да облекчите неприятните усещания от хемороидите е да си направите компрес с памучна кърпа, която преди това сте потопили в гореща вода. Топлата кърпа се поставя на зесегнатата зона за около 15 минути по 4 или 5 пъти на ден.

Снабдете се с Хеморрел и ползвайте поне два пъти на ден. Този препарат е създаден от изцяло натурални екстракти и е много подходящ за трайно облекчение на симптомите на хемороиди.

Не използвайте суха тоалетна хартия след ходене по голяма нужда. Вместо това се снабдете с мокри кърпички за бебета или просто намокрете тоалетната хартия, преди да я използвате. Почистете много старателно, за да не се получи по-голямо възпаление.

За да намалите подуването от хемороидите, използвайте лед. Дръжте леда между 5 и 10 минути, не повече!

За да се чувствате по-комфортно, когато седите, използвайте възглавница във формата на поничка или мека възглавница с пяна.

Борбата С Хемороите Е Невъзможна Без Промяна В Начина Ви На Живот

Изключително важно е, когато ходите по голяма нужда, оставете нещата да се случат естествено. Това означава, че не трябва да пришпорвате движението на червата. Ако не се получава, опитайте пак по-късно.

Обезводняването задълбочава проблема с хемороидите, затова задължително трябва да се пие по 1,5-2 литра вода на ден. Това, разбира се, трябва да се прави не само когато имате проблем, а трябва да стане част от ежедневието ви.

Фибрите задържат водата по-дълго в организма и спомагат за по-безболезненото изхождане, когато страдате от хемороиди. Можете да си набавите необходимите фибри от плодове, като трябва да ги консумирате с обелките. Други източници на фибри са булгурът, кафявият ориз, царевицата, овесените ядки, ечемикът, елдата, ръжта. От зеленчуците най-богати на фибри са листните зеленчуци като марули, спанак и зеле.

За да се преборите с хемороидите, трябва да включите спорта в ежедневието си. Това не означава, че трябва да прекарвате по 3 часа на ден във фитнеса. В случая е важно да се движите повече – упражненията могат да бъдат за издръжливост, сърдечно-съдови, аеробика или просто да си направите една хубава дълга разходка.

Не използвайте слабителни, защото честата им употреба има обратен ефект – води до хроничен запек. Ако все пак ви се наложи да прибегнете към такива медикаменти, първо проучете билковите алтернативи.

Обърнете внимание колко често ви се налага да посещавате тоалетната и се опитайте да си създадете график. С времето организма ви ще се настрои по начина, по който желаете.

Задължително трябва да потърсите лекарско мнение и помощ още при първите симптоми на хемороидите, като паралелно с това спокойно можете да прилагате всички тези неща. Хемороидите са много често срещан и упорит проблем, с който е трудно да се справим само с медикаменти и без да направим радикални промени в начина си на живот.

Продуктите Хеморрел са правилната терапия, с която ще получите бързи, трайни и не на последно място безвредни резултати. вижте ТУК.

Интересно:
Не пропускай!