Как да резберем дали имаме хемороиди?

  • Едни от първите симптоми на възпалените хемороиди са сърбеж и парене около ануса, които могат да са придружени от постоянни позиви за дефекация /изхождане/.
  • Дискомфорт при изхождане е друг симптом, който се появява периодично и често се усеща в лявата долна част на коремната област.
  • Болка имаме обикновено при външни хемороиди. Предизвиква се предимно от травмиране в областта, породено от запек и твърди фекалии. Болката се проявява и когато е настъпило усложняване на хемороидите като тромбоза или заклещване. Също може има наличие на болка, при съчетание на хемороиди с анална фисура.
  • Когато има кървене, то настъпва в края на дефекацията, варира от няколко капки до обилно кървене. Най-често при кървене не изпитваме болка. Причини за кървенето може да са както изтъняване на лигавицата, така и разкъсване на стени на кавернозните тела. Кървене имаме при около 80 % от болните. Нетретирани кървящи хемороиди могат да причинят хронична желязодефицитна анемия. Един от сигурните белези за хемороиди е цвета на кръвта – яркочервена, артериална. Характерно е по-често при вътрешни хемороиди.

Наличието на тъмна кръв е знак за различни проблеми и означава че прегледа при лекар е наложителен и не бива да се отлага!

  • Секрет - зацапва бельото и често причинява възпаление на кожата в съседство.
  • Пролабиране - вътрешните хемороиди излизат през ануса. В началото излизат при напън и физическо усилие и се връщат обратно. В по-напредналите стадии излизат спонтанно и остават навън, без да могат да се върнат. Съпътстващи симптоми са чувство за тежест, зацапване със слуз, инфекции на кожата. Пролабирането може да доведе до некрози, гангрени, както и вторични фистули.

Продуктите Хеморрел са истинско средство за постигане на бързи и трайни резултати. Повече за тях вижте ТУК.

Интересно:
Не пропускай!