Външни и вътрешни хемороиди - Разлика в симптомите и третирането

Основно различаваме два вида хемороиди - външни и вътрешни. Въпреки еднаквите причини за появяването им имаме разлика в симптомите и нуждата и начините за третирането им.

Външни хемороиди

Външните хемороиди се характеризират основно с болезненото усещане за пациентите. Обикновено е достатъчно да се третират локално, но е важно да се знае, че така се въздейства само на една малка част от увредата. Ние препоръчваме освен мазане на засегнатата тъкан да се ползва Хеморрел мехлем и като отчупвате парченце с приблизителен размер на грахово зърно, което поставяте в ануса. Не е необходимо да се бута навътре или да се опитвате да размазвате – това може механично да доувреди възпалените тъкани. По този начин осигуряваме значително по-пълноценно третиране и по-бързо постигане на дълготраен резултат.

Вътрешни хемороиди

Вътрешните хемороиди са тихото присъствие – голяма част от населението в развитите страни над 40 годишна възраст ги имат, на не подозират за тяхното присъствие докато не се появи кървене или друга симптоматика. Аленочервена кръв при изхождане означава точно това. Ако има кръв, но с тъмен цвят, посетете незабавно проктолог или специалист по вътрешни болести за преглед. При вътрешни хемороиди ползването на мехлема като свещичка е препоръчителния метод. Освен това приема на билковата тинктура от серията Хеморрел обуславя доброто здраве на съдовата стена. Именно нейното отслабване е началото на развитието на възпалените и тромбозирали хемороиди. Тинктурата е продукт, който може да се приема превантивно. Препоръчва се при тримесечен прием да се прави по една седмица почивка, след което може да се продължи.

Не на последно място трябва да кажем, че всички хирургични методи, независимо от вида им – с по-слабо или по-изразено инвазивно действие Ви „абонират“ за рецидив. Лигавицата в ануса е сходна с лигавицата в устната кухина. Тя е толкова нежна, че всяка механична намеса оставя след себе си отслабен отсек или място, което първо дефектира в последствие. Също така при инвазивните методи пациентите излизат от нормалното си ежедневие и за времето на възстановителния период след терапията. Истината е, че докторите пристъпват към тези методи в редки случаи и винаги на последно място.

Комплексното синергично действие на мехлем Хеморрел за локално приложение и тинктура Хеморрел за перорален прием е „магията“, от която всички с проблема хемороиди се нуждаят.

Природата ни е дала всичко необходимо – бъдете постоянни и ще постигнете неподозирани резултати.

Информирания избор е от съществено значение за правилното справяне със здрави проблеми.

Интересно:
Не пропускай!