5 Съвета за подсилване на имунната система през грипния сезон

Какво е имунна система?

Имунната система е съвкупност от множество биологични структури и процеси в организма, предпазващи го от болести и грип. За да функционира правилно, имунната система трябва да разпознава широк кръг от агенти, наричани патогени – от вируси до хелминти, и да ги различава от собствената здрава тъкан на организма. При много видове имунната система може да се раздели на обособени подсистеми, например на вродена и придобита или на хуморална и клетъчна. При човека кръвно-мозъчната и други подобни бариери отделят периферната имунна система от невроимунната система, защитаваща главния мозък.

Имунната система също така е най-големият ни защитен щит срещу различни вируси и инфекции, включително сезонния грип. В светлината на настоящата обстановка, където пандемията от грипни вируси ни е напомнила за важността на имунната система, не можем да подценяваме ролята й в опазването на здравето ни. Ето няколко съвета, които могат да помогнат да подсилим имунната си система през грипния сезон и не само.

1.Включете здравословни храни в диетата си

За да подсилите имунната си система, трябва да обогатите диетата си с храни, богати на витамини и минерали. Важни вещества като селен, цинк, витамин Ц, витамин Е, омега-3, калций и желязо са от съществено значение за оптималното функциониране на имунната система. Включете в менюто си цитрусови плодове, ядки, зеленчуци, риба, млечни продукти и зърнени храни. Тези храни ще ви предоставят необходимите хранителни вещества, които имунната система използва за борба с инфекции и вируси.

2.Физическа активност

Редовната физическа активност не само помага за поддържане на красиво и стегнато тяло, но и стимулира имунната система. Тя увеличава циркулацията на кръвта и помага на белите кръвни клетки по-лесно да откриват и атакуват инфекции. Дори кратки спортни активности, като бързо ходене, плуване или йога, могат да имат положителен ефект върху имунната система.

3.Спазвайте добра хигиена

Добрата хигиена е ключова за предпазване от заразяване с вируси и бактерии. Редовното миене на ръцете със сапун и топла вода е основна мярка за предпазване от зараза. Избягвайте да се докосвате по лицето си с неизмити ръце и предпазвайте себе си и другите, като носите маска в публични места.

4.Оптимизирайте съня си

Сънят е изключително важен елемент от здравословния начин на живот на човека. По време на сън тялото успява да се презареди и мозъкът ни да почине. Тогава протича и регенерацията в организма. Сънят има изключително важно значение за нашата енергия през деня, за нашата продуктивност, емоционално състояние и дори нашите излишни килограми. Качественият и пълноценен сън ни прави по-спокойни, по-здрави и не на последно място - по-енергични, защото тялото си е починало. Прието е, че човек има нужда от 6 до 8 часа сън.

5.Управлявайте стреса

Стресът може да намали ефективността на имунната система, затова е важно да намерите начини за неговото управление. Практиките като медитация, йога и дълбоко дишане могат да помогнат да се намали стресът и да се подобри функционирането на имунната система.

Подсилването на имунната система през грипния сезон и извън него изисква съчетаване на правилно хранене, физическа активност и грижа за здравето на тялото и ума. Съобразете тези съвети в ежедневния си режим, за да се чувствате по-защитени и здрави през цялата година.

 

Ако търсите перфектното решение, за да подобрите имунната си система се доверете на:

 

Максбаланс Пробиотик + пребиотик с екстракт от Алое вера

  • Подобрява имунната система
  • Предпазва от вирусни инфекции
  • Помага за предотвратяване и лечение на диария, гадене , подуване на корема и газове, киселини, хроничен ентероколит, синдром на раздразненото черво, хроничен колит, хронична диария, хроничен запек
  • Намалява симптомите на настинка и грип
  • Намалява продължителността на заболяването
  • Намалява риска от усложнения
  • Подобрява качеството на живот

Не съдържа:

Глутен, ГМО, изкуствени оцветители, добавена захар, подсладители. Подходящ за вегетарианци.

 

Сертификати за качество на продукта:

сертификати 2

 

 

Интересно:
Не пропускай!