Licerol

19.90лв.

Унгвент за локално приложение при разширени вени, изгаряне и повърхностни рани. Бързо регенерира увредените тъкани. Намалява възпалението, има антисептично и охлаждащо действие. Предпазва от образуване на белези. 100% натурален състав. Научно доказано действие на съставките (вижте пълното описание). За най-добри резултати при разширени вени комбинирайте с Хеморрел тинктура.

  БЪРЗА ПОРЪЧКА  Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

  • Безплатна доставка при покупка над 50 лв.
  • Доставка – Доставяме бързо и дискретно
  • Сигурност – Плащате при доставка
  • 30% отсъпка от цената на доставката с Еконт

  Описание

  ЛИЦЕРОЛ унгвент

  СЪСТАВ: екстракт от бял крем (lillium candidum), зехтин, бял (пречистен) пчелен восък, ментол.

  ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ НА  ЛИЦЕРОЛ унгвент:

  – БЯЛ КРЕМ. Екстрактът от това растение съдържа слузести вещества, флавоноиди, сапонини, полизахариди и др. Многобройни проучвания доказват, че екстрактът от луковиците на белия лилиум упражнява изразено аналгетично, противовъзпалително ( потиска продукцията на проинфламаторните цитокини интерлевкин 6, IL-6 и интерлевкин  8, IL-8), хидратиращо, епителотонично, адстрингентно (облекчава възпалението, подобрява кръвообращението и спира кървенето), антисептично и регенериращо и епителотонично действие. Сравнително нови проучвания показват, че сапонините, присъстващи в белия крем, могат да инхибират епидермалната карциногенеза. Антибактериалната активност на екстракта от бял крем е най – добре проучена по отношение на Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella enterica, Pseudomonas aeruginosa и Staphylococcus aureus.

  *ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7465089/;

  *researchgate.net/publication/343330152_Medicinal_Properties_of_Lilium_candidum_L_and_Its_Phytochemicals

  *pfaf.org/user/plant.aspx?latinname=Lilium+candidum

  -БЯЛ ПЧЕЛЕН ВОСЪК. По специална технология обикновеният жълт пчелен восък може да бъде пречистен и избелен и се получава бял (пречистен) пчелен восък. В състава на пчелния восък има  сложни етери, наситени въглеводороди, мастни киселини, багрила, ароматни съединения, минерали, витамини  и др. Благодарение на тях, пчелният восък упражнява силно противовъзпалително, аналгетично, антиоксидантно, регенериращо, хидратиращо, подобряващо кръвообращението, антибактериално и противогъбичково  действие. Използването на смес от  пчелен восък и зехтин дава много добри резултати в лечението на редица кожни заболявания като атопичен дерматит и псориазис. Същото важи и за рани и хемороиди и анални фисури.

  *pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27633295/

  *webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-305/beeswax

  -МАСЛО ОТ ЕВРОПЕЙСКА МАСЛИНА (ЗЕХТИН). Съставът на зехтина и здравословните ползи от него са много добре проучени и на тях са посветени хиляди публикации от цял свят. Основните съставки на зехтина са: олеинова (омега-9), линолова и линоленова (омега-6), палмитинова, стеаринова киселина, полифеноли, витамини Е, С, А, К, витамини от групата В, каротеноиди. Благодарение на този си състав, прилаган локално, зехтинът упражнява силен противовъзпалителен, аналгетичен, антиоксидантен ефект, поддържа тургора и еластичността на кожата и забавя нейното стареене, подобрява кръвообращението, подпомага регенерацията на тъканите, зарастването на рани и изглаждането на белези. До голяма степен регенериращите, противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на студено пресования зехтин и на продуктите, получени от него, се дължат на фенолното съединение олеокантал. Подобно на класическите нестероидни противовъзпалителни лекарства, той е неселективен инхибитор на циклооксигеназата (COX), инхибира продукцията на IL-6, както и синтеза на други субстанции на възпалението. Непрекъснато расте броят на проучванията, сочещи, че олеокантал потиска развитието на някои видове туморни клетки, без да уврежда здравите клетки в съседство.

  *researchgate.net/publication/304403318_A_review_benefit_and_bioactive_properties_of_olive_Olea_europaea_L_leaves

  *ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4352757/

  *mdpi.com/2223-7747/12/3/688

  -МЕНТОЛ. Ментолът е активната съставка, която  присъства в етеричното масло, получено от листата на мента. Неговите противовъзпалителни, анестетични, охлаждащи и антисептични качества са известни отдавна на човечеството и днес ментолът намира широко приложение в медицината и козметиката. Често се използва и като съставка в кремове и унгвенти за подобряване на кръвообращението, а също и за освежаване и тонизиране.

  *pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24054028/

  *go.drugbank.com/drugs/DB00825

  ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛИЦЕРОЛ унгвент:

  • при изгаряне
  • повърхностни рани.
  • Хронична Венозна Недостатъчност (ХВН) и кожни изменения свързани със заболяването. Повлиява чувството на тежест и умора в долните крайници.
  • свива разширените кръвоносни съдове
  • декубитални рани
  • диабетни рани
  • белези от всякакъв произход и с всякаква локализация
  • дисхидроза на тъканите

  Бързо регенерира увредените тъкани. Намалява възпалението и болката, има антисептично и охлаждащо действие. Предпазва от образуване на белези.

  НАЧИН НА УПОТРЕБА НА ЛИЦЕРОЛ унгвент: локално нанасяне 2 или 3 пъти дневно върху засегнатите участъци.

  УПОТРЕБА НА МЕДИКАМЕНТИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ СЪВМЕСТНО С ЛИЦЕРОЛ унгвент: Не са известни неблагоприятни взаимодействия.

  КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА  ЛИЦЕРОЛ унгвент: при свръхчувствителност към някоя от съставките на мехлема.

  БЕЗОПАСНОСТ: ЛИЦЕРОЛ унгвент не съдържа изкуствени оцветители, петролни продукти, консерванти, ланолин, аромати, химикали и парабени. Без кортикостероиди и анестетици.

  БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ: ЛИЦЕРОЛ унгвент е безопасен за приложение по време на бременност и кърмене.

  ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ И АПАРАТУРА: ЛИЦЕРОЛ унгвент не влияе на работоспособността и на способността за концентрация.

  Продукт на Фито Лайф ООД – България

  Опаковка:

  “Licerol” крем се предлага в буркан от 70мл., защитен с холограмен стикер.

  За информация и поръчки звънете на 02 857 00 22